Sådan optimerer du din løbetræning gennem søvn

Har du sat dig for at udfordre dig selv med et halvmaraton? Cadeau! Måske du er i tvivl om, hvor du egentlig skal starte? For ja, et løbeprogram er det oplagte, men hvad med alt det rundt om – som f.eks. søvnen?

Lige præcis søvnen har nemlig en helt særlig betydning, når du træner op til et halvmaraton.

Her får du 3 gode råd til, hvordan du optimerer løbetræningen gennem din søvn.

Kvinde træner op til halvmaraton

  • Find den søvnrytme, der passer dig
    Hvor mange timers søvn, du har brug for, kan du kun selv svare på. Det er mere vigtigt, at du fokuserer på at få en god søvnrytme, så din krop vænner sig til, hvornår den skal være træt, og hvornår den skal være vågen. På den måde får du indarbejdet en vane, der også gør det nemmere at holde din søvnrytmen. Samtidig giver det din krop mulighed for at restituere ovenpå en træningsdag, så du kan være klar til næste heat.
  • God søvn kan mindske skader
    Ja, du læste helt rigtigt. Hvis du sørger for at få en god nattesøvn, kan det være med til at mindske risikoen for, at du får skader undervejs i dit træningsforløb. Et videnskabeligt studie viser nemlig, at en optimal mængde af søvn har en positiv påvirkning på risikoen for skader. Hvis du virkelig vil nørde ned i det, kan du læse mere her. Og hvem vil ikke gerne undgå at blive sat tilbage, netop på grund af skader, når de træner op til et halvmaraton?
  • Kend din krop – og din seng
    Ofte har vi købt en seng, som vi regner med at have i mange år, men kroppen forandrer sig i årenes løb, og det samme gælder vores behov. Og det, at kroppen får optimal støtte under søvnen, er vigtigt for, at din krop kan restituere på bedste vis, så du til din næste træning kan yde dit optimale. Du kan overveje, om det blot kræver, at du skifter din topmadras ud. Den helt rette fasthed kan nemlig være med til at give dig en langt bedre soveoplevelse – det er en nem løsning, der kan resultere i væsentlige forandringer. Så, næste gang du lægger dig i sengen, prøv lige at mærke efter en ekstra gang. Hvordan føles den egentlig at ligge i? Synker du helt ned i den eller støtter den din krop, så du kan slappe helt af?

Bliv guidet til den rigtige topmadras

God fornøjelse med træningen – og søvnen!


Sigrid, Dunlopillo