Sådan vælger du den rigtige topmadras

En topmadras er vigtig for din søvnkvalitet. Hvor sengen er basen, der giver dig hjørnestenene til en god søvn, er topmadrassen den finish, der tager søvnkvaliteten til nye højder.

Topmadrassen giver dig komfort, og du kan tilpasse følelsen, men du kan ikke ændre sengens fasthed radikalt. Den kan give følelsen af en lidt mere fast eller lidt mere blød seng, men det er madrassen i sengen, som giver dig sengens fasthed.

Komfort er vigtigt for din søvnkvalitet, og hvor udhvilet du føler dig dagen efter, så det er vigtigt at vælge den helt rigtige topmadras. Topmadrassen er naturligvis vigtig, fordi det er den, du har kontakt med, når du sover – derfor skal kvaliteten være i orden.

Din topmadras skal være åndbar

Fordi du har kontakt med topmadrassen, eventuelt gennem en tynd rullemadras, er det vigtigt, at din topmadras kan slippe af med fugt og varme. Din topmadras skal være åndbar, så kroppen får de optimale betingelser under søvnen.

Hvis kroppen ikke kan slippe af med fugt og varme, risikerer man at skabe et klima så at sige, som kroppen ikke har det godt i. Er det for varmt, vil kroppen svede for at sænke temperaturen, og er det for fugtigt, kan kroppen ikke udnytte den mekanisme til at sænke temperaturen optimalt.

Vores topmadrasser af naturlatex har fra naturens side åndbare egenskaber, som giver god ventilation hele natten igennem.

Med eller uden kølende fornemmelse

Med moderne teknologi kan man mange ting, og en af dem er at give en lavere temperatur alene ved materialet, man ligger på. Vores Cool-topmadrasser har en kølende effekt, som kan være med til at sænke temperaturen, når du sover.

Den særlige overflade er lavet til dem, der har det varmt, når de sover, og gerne vil have sænket temperaturen. Kropstemperaturen er en vigtig parameter, når det kommer til søvnkvalitet, selvom der er mange faktorer på spil.

Spørgsmålet bliver, om kroppen har det bedst ved lidt højere eller lidt lavere temperaturer, og det er en individuel vurdering. Målet er, at man hverken skal fryse eller svede, fordi det forstyrrer søvnen.

Ud over, om der skal være køling i topmadrassen, er rumtemperaturen, dynens og pudens bæreevne og ens bevægelser under søvnen også med til at bestemme temperaturen.

Fast eller mere omfavnede fornemmelse

Selvom topmadrassen ikke ændrer på sengens fasthed, kan den være med til at give en blødere eller mere fast fornemmelse. Man kan sige, at sengens fasthed er med til at give den rigtige ergonomiske positur i sengen, mens topmadrasser kan regulere på fornemmelsen af sengen.

Du kan tilpasse sengen til at give en mere fast eller omfavnende fornemmelse med vores topmadrasser, som har to forskellige sider. Nogle foretrækker den faste fornemmelse, mens andre gerne vil omfavnes mere af sengen, og du kan opnå netop dette med vores topmadrasser.

Her handler det om komfort, når du ligger i sengen. Når man skal ligge mange timer hver nat i sin seng, er komfort vigtigt. Man skal ligge godt for at falde hurtigt i søvn og for at have en god søvn hele natten igennem.

Duo top til elevationssenge

Selvom det nok giver sig selv for mange, er det alligevel værd at nævne, inden du tager ud og køber en topmadras til din elevationsseng – husk at topmadrassen skal deles, hvis I skal have en fælles topmadras.

Vores topmadrasser til elevationssenge hedder duo top, da ”hovedenden” af madrassen er delt. På den måde kan du nemlig rejse den ene side af sengen op i hovedenden, uden den anden side behøver at følge med.

Du kan selvfølgelig også vælge, at I får hver sin topmadras. Det giver god mening, hvis den ene foretrækker en anden fornemmelse i sengen, end den anden gør, og så er der ingen udfordringer med elevationssenge.

Få gode råd og vejledning i butikken

Det måske bedste råd, når du skal købe en topmadras, er at få hjælp. Det er du i gang med her, men det er altid en fordel at spørge til råds i butikken, inden du køber en topmadras.

Vi er alle forskellige, og det kan være svært at læse sig til, hvad der er det bedste for en. Derfor er det en god idé at tage en snak med de dygtige folk i butikkerne, hvor du kan købe Dunlopillo-produkter.

I butikken kan du også prøve topmadrassen, inden du køber den, og det er den bedste rettesnor, du kan få. Det er en god idé at huske, hvilken seng og hårdhed, man har derhjemme, så man kan lægge topmadrassen på en seng, der minder så meget som muligt om ens egen.


Mikkel, Dunlopillo