Om Dunlopillo

Dunlopillo - Snart 100 års ekspertise med senge

Dunlopillo begyndte at producere madrasser i 1929, og derfor kommer 100-års-jubilæet nærmere og nærmere. Vi har altså mange års erfaring med at lave senge, som giver en god nattesøvn, og som udstråler kvalitet, design og komfort.

For os er en seng ikke bare en seng

Du bruger en meget stor del af dit liv på at sove, og derfor skal du sove godt, så kroppen og hjernen kan fungere optimalt. Det er et kardinalpunkt for os, at du sover godt på en Dunlopillo-seng, men vejen til den gode søvn skal være den rigtige.

Derfor har vi også aktivt taget stilling til, hvordan vi som virksomhed kommer frem til at lave de senge, der giver dig den gode søvn.

Den gode søvn kommer i første række

Først og fremmest skal man sove godt, når det er tid til at gå i seng og give kroppen og hjernen hvile. Fra første værd har det været målet at give dig den optimale søvn, når du sover i en seng, der står Dunlopillo på.

Det sikrer vi på mange måder, blandt andet ved vores valg af naturlatex til vores madrasser. Naturlatex er et naturligt materiale, som er blevet forarbejdet og forfinet til et skum, som vi former til vores madrasser – en ad gangen.

Naturlatex har mange gode egenskaber som madrasmateriale, som kommer dig til gode. Blandt andet er naturlatex åndbart, holdbart og allergivenligt.

Læs mere om vores senge her

Håndlavede senge

En seng fra Dunlopillo bliver lavet i hånden. Det er ikke et samlebånd med en masse maskiner, der laver vores senge, uden håndkraft. Det er vores erfarne og dygtige produktionspersonale, der samler, finsliber og kvalitetssikrer vores senge.

Vores erfaring er med til at give dig en god oplevelse, når du skal sove, og vi mener, at man kan mærke den varme og passion, som vores senge er lavet med, når man lægger hovedet på puden om natten.

Vi mestrer det gode håndværk og har et blik på hver detalje i din nye seng. Produktionen sker i Thy, hvor vores dedikerede og erfarne personale skaber den oplevelse, som en Dunlopillo-seng er.

Stort fokus på bæredygtig fremstilling

Som produktionsvirksomhed er vi meget bevidste om, at hvad vi gør, påvirker miljøet omkring os. Derfor har vi sat flere tiltag i søen for at mindske vores aftryk på miljøet og klimaet, uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Det første skridt får vi næsten foræret, fordi vi bruger naturlatex til vores madrasser. Materialet er naturligt og kommer fra gummitræer, som kan bruges til tapning af latex i omkring 32 år, men træerne får gerne lov at stå, til de bliver 100. Træerne bliver i øvrigt solgt til møbelfabrikker, når de engang skal fældes, så de også bliver brugt, og efterfølgende bliver der plantet nye træer i de FSC-certificerede plantager.

Vores produktionsteknikker belaster ikke miljøet, og vi er opmærksomme på, at der skal gå så lidt til spilde som muligt. Overskydende latex fra produktionsprocessen bliver omdannet til et materiale, som kan bruges i andre sektorer – eksempelvis gulvbelægning eller termisk isolering. Vi har installeret et anlæg, som kan rense spildevand, så vi nu genbruger 95 procent af det vand, der bliver brugt i vaskeprocessen i fremstillingen af madrasserne.

Vi lægger stor vægt på den gode fremstilling af senge, og derfor er vores senge OEKO-TEX STANDARD 100-certificerede. Det betyder blandt andet, at vores produktion er bæredygtig, og at vores tekstiler er testet for mere end 300 miljø- og sundhedsskadelige stoffer. Det er Teknologisk Institut, der står for test af produkter fra Danmark og en række andre lande. Det giver dig tryghed, når du køber Dunlopillo.

Historien bag Dunlopillo

Som man måske kan gætte, kommer Dunlopillo-brandet fra Dunlop-koncernen, som blandt andet laver dæk til biler og cykler, tennisbolde og meget mere af gummi. Dunlopillo så dagens lys i 1920’erne, hvor man arbejdede med flydende latexmælk. Det lykkedes at lave mælken til skum, der kunne bages og dermed støbes til det elastiske materiale, der kan bruges til madrasser.

Det er den naturlatex, der kommer fra dette latexskum, der er kernen i Dunlopillo-produkterne i dag med madrassen som særligt fokusområde.

Nogle af de første produkter, der blev sendt på gaden med naturlatex, som vandt indpas, var sæder til fly og motorcykler. Naturlatex er et materiale, der holder formen godt over tid, og derfor var det oplagt til sæder af forskellig art, der skal sikre komfort mange gange. Det samme gælder vores senge.

Med tiden blev det også mere almindeligt at fokusere på ryggens sundhed, og her kunne eksperter pege på Dunlopillos madrasser som nogle, der var gode for ryggen. De giver nemlig en god støtte til ryggen, når man skal sove, og de holder formen over tid.

Tryghed i dit sengevalg

Det er vigtigt, at man er tryg ved den seng, man ender med at købe. Derfor giver Dunlopillo 15 års garanti på madrassen. Vi er sikre på, at vores madrasser holder formen og komforten i lang tid, og med vores garanti kan du trygt vælge en Dunlopillo-seng.

Ud over vores garanti kan du her på hjemmesiden finde korte og hjælpsomme videoer, der kan hjælpe dig med at samle din nye seng. Du finder videoerne, der viser dig, hvordan du samler Pure- og Passion-sengene i både kontinental- box- og elevationsvarianten, under vejledninger til Pure og Passion.

Under vejledninger kan du også finde samlevejledninger og garantibevis for ældre senge.

Vi støtter nogle af dem, der gør en forskel

For os er det vigtigt at støtte dem, som gør en forskel – særligt når det gælder mennesker, vores sundhed og naturen. Derfor har vi valgt at støtte nogle organisationer, som deler nogle af vores værdier. Dem kan du læse mere om herunder.

Den Danske Naturfond

Dunlopillo støtter Den Danske Naturfond, som er et initiativ, der har fokus på at forbedre den danske natur. Det gælder både plante- og dyreliv, når Den Danske Naturfond søsætter projekter, som kan gøre en forskel for det naturlige Danmark.

Vi ved, at naturens ressourcer er noget, man skal passe på, og derfor er det naturligt for os at støtte et initiativ som Den Danske Naturfond.

Astma-Allergi Danmark

Vi støtter  Astma-Allergi Danmark i deres arbejde med at oplyse danskerne om astma, allergi og andre overfølsomhedssygdomme, arbejdet med at støtte forskning på området og give gode råd og vejledning til dem, der er berørt af disse sygdomme.

En del af Hilding Anders

Dunlopillo er en del af Hilding Anders-familien af virksomheder, der fokuserer på senge. Hilding Anders er en svensk koncern med hovedkvarter i Malmö, der blev grundlagt i 1939.

Læs mere om Hilding Anders her