Lad ikke de kolde måneder påvirke din søvn

De kolde måneder har langsomt sneget sig ind på os – præcis som de plejer. Med sig tager de forandringer, fra den lune sommer, som sætter sine tydelige spor i visne blade og flere mørke timer. Men faktisk forandrer det også ting, som vi måske umiddelbart ikke ser med det blotte øje, men som alligevel har indvirkning på os – og vores nattesøvn. Derfor har vi her, tre punkter der kan hjælpe dig til et bedre søvnklima i perioden.

 • Hold en god temperatur
  Naturligvis ændrer temperaturen sig, i takt med årstiderne. Det bliver koldere og mørkere, når kalenderen siger efterår og vinter, og det giver os en anderledes rutine i vores hjem. Måske lufter vi ikke helt så meget ud længere, fordi vi i forvejen forsøger at holde huset varmt fra diverse varmekilder. Men husk alligevel, at det er godt at få luftet ud – det er godt at få frisk luft igennem huset, og især i dit soveværelse – både for husets klima, men også for din nattesøvn, som har godt af den friske luft.
 • Undgå for mange husstøvmider
  Man fristes til at tro, at husstøvmider skyldes dårlig rengøring. Det er ikke sandheden. Husstøvmider findes året rundt, men de lever særlig godt i de kolde måneder. Det gør de fordi, de lever rigtig dejligt i et fugtigt miljø og med høj luftfugtighed. Så helt basalt, er et af de bedste råd til at bekæmpe de mikroskopiske mider på, faktisk at tage fat i det råd vi allerede har givet: luft ud. De fleste soveværelser har tendens til fugt – det kan være kondens på vinduerne eller fugtigt sengetøj efter en varm nat. For at mindske fugten og holde rummet frisk, luftes dyner og puder dagligt eller ofte. Ikke mindst, kan det være en fordel at skifte sengetøjet jævnligt, da miderne dræbes ved 55 ºC. Er der badeværelse i forbindelse med soveværelset, er det en god idé at holde døren lukket, så længe der er damp fra bade, for på den måde ikke at lukke mere fugt end højst nødvendigt ind i soveværelset, ligesom det er en god idé ikke at tørre tøj i soveværelset.
 • Sov med naturmaterialer
  Det kan være en fordel at vælge de materialer, man sover på og med, med omhu. Der er stor forskel på hvordan materialer arbejder sammen med din krop, når du ligger der i løbet af natten. Vælger du materialer der er lavet af naturmaterialer, som fx Dunlopillos naturlatex, får du et produkt med en masse egenskaber, som bakker rigtig godt op, om de ovenstående punkter. Naturlatex er blandet andet allergivenlig og derfor afvisende overfor husstøvmider og bakterier, ligesom at den er åndbar, så den ikke holder på fugten fra sved eller andet fugt fra soveværelset.Hos Dunlopillo kan du både få madrasser og puder i naturlatex, og på den måde sikre dig en mere allergivenlig og god søvn i de kolde måneder – men naturligvis også resten af året.
  Se mere om vores unikke egenskaber her.

Kathrine, Dunlopillo