Meget mere end en halv løsning

Halvandenmandsseng

En halvandenmandsseng er en seng, som er 120 eller 140 cm i bredden. Det vil altså sige, at en halvandenmandsseng typisk er 120×200 eller 140×200 cm, fordi standardlængden på senge er 2 meter.

Hos Dunlopillo har vi en række senge i disse størrelser, som kan være meget praktiske. De har naturligvis alle de egenskaber, alle vores senge har, så du kan ligge godt om natten og vågne op med energi til en ny dag.

Størrelsen betyder, at sengen ligger i spændfeltet mellem enkeltpersons- og dobbeltseng, men det betyder bestemt ikke, at det er en halv løsning. Der kan være flere fordele ved at vælge en halvandenmandsseng, som du kan se nedenfor.

En yndling hos de yngste

En seng på eksempelvis 120 cm i bredden føles som en dobbeltseng for de fleste børn. Derfor kan det være lidt ekstra luksus at give de små, hvis man opgraderer fra en standard enkeltmandssengebredde til en halvandenmandsseng.

På et børneværelse, der måske ikke er husets største rum, kan det være en god måde at give børnene lidt ekstra luksus at sove i, uden man skal helt op i en dobbeltseng.

Lidt ekstra bredde kan også gøre det mere behageligt for de voksne, der skal læse godnathistorie for ungerne. Så kan man lidt bedre ligge ned sammen med barnet og komme helt ned i gear, inden det er tid til at sove for den mindste af jer.

Elsker børnene at sove sammen, er der selvfølgelig også lidt mere plads til to styk i en seng på 120 i bredden.

En halvandenmandsseng er oplagt som gæsteseng

En anden populær brug af sengen er som gæsteseng – dog måske snarere i 140 centimeters bredde end. Argumenterne er langt hen ad vejen de samme som for børnene nemlig at pladsen er begrænset, men man vil gerne kunne ligge 2 voksne fra tid til anden.

Halvandenmandssengen kan tage 40 cm i bredden i forhold til de fleste standarddobbeltsenge, og derfor kan der altså være mere i rummet. Det kunne være skrivebord, så rummet også kan være kontor, eller det kan være lidt opbevaring til en selv eller ens gæster.

Måske netop fordi en halvandenmandsseng er god på et gæsteværelse, er det vigtigt, at sengen bliver ventileret ordentligt. Med vores madraskerne i naturlatex er sengen sikret god ventilation, selv på et gæsteværelse, hvor der måske ikke bliver luftet ud lige så hyppigt som andre dele af hjemmet.

Mindre størrelse, samme smukke design

Selvom sengene er mindre, når du vælger en halvandenmandsseng, får du ikke mindre stil og design. Hvis du vælger en halvandenmandsseng fra Dunlopillo, er der naturligvis stadig kræset for deltaljerne. Man kan mærke den håndlavede kvalitet i enhver seng, også i vores halvandenmandssenge.

Når det kommer til sengegavle, skal du ikke sænke dine standarder, hvis du vælger en halvandenmandsseng. Alle vores sengegavle findes også i udgaver, der er lavet til senge med en bredde på 140 cm.

Du kan altså sagtens tage de stilrene, elegante, storslåede og moderne looks, vores sengegavle giver, med i soveværelset, hvis du ikke vil bruge pladsen på en dobbeltseng i fuld bredde.

Halvandenmandsseng eller dobbeltseng?

Et at de mest centrale spørgsmål, når det kommer til at vælge mellem en halvandenmandsseng og en dobbeltseng, er spørgsmålet om, hvem der skal sove i sengen. Hvis der skal sove to mennesker i sengen, skal man være opmærksom på de krav, de to kroppe har.

Har man samme kropstype på højde og drøjde, har man brug for omtrent den samme støtte, og så kan man sagtens dele madras. En halvandenmandsseng vil altså være lige så fin som en dobbeltseng, hvis man har det fint med størrelsen.

Hvor halvandenmandssengen er en enkelt madras, er der i dobbeltsengen to. Man kan altså eksempelvis vælge forskellig fasthed, så den tungere af jer får mere støtte end den lette.

Madrassen har naturligvis de samme unikke Dunlopillo-egenskaber i en halvandenmandsseng, men muligheden for at tilpasse individuelt i samme seng fås altså kun i dobbeltsengen.

Boxmadrasser

Få en forbedret nattesøvn med en naturlig, åndbar og allergivenlig Dunlopillo boxmadras.

Oplev sengene

Kontinentalsenge

Oplev den unikke støtte og søvnkomfort, som kun en Dunlopillo kontinentalseng giver dig.

Oplev sengene

Elevationssenge

Mærk den naturlige og fleksible fornemmelse, som en Dunlopillo elevationsseng giver dig.

Oplev sengene