Har du set ’’Ask fra Ashøj’’ i Hurup?

Har du for nylig været forbi Hurup skov og stødt på en stor trætrold? Trolden hedder “Ask fra Ashøj”, og er det ottende kapitel i “Troldefolkefesten”.

Troldefolkefesten
Henover sommeren 2020 har genbrugs- og kunstaktivisten Thomas Dambo sammen med en stor gruppe af frivillige, bygget ti trolde på hemmelige lokationer rundt i Danmark. Projektet hedder “Rejsen til den store troldefolkefest”. Troldende er verdenskendte, og er du heldig, kan du blandt andet møde en trold i Chicago, Colorado og Puerto Rico. Alle troldene er produceret af genanvendt materiale, hvor genanvendt træ er størstedelen af materialet. I projektet har der været en stor gruppe af frivillige, som har hjulpet med at bygge, finde sponsorer, doneret penge og genbrugsmaterialer.

Hos Dunlopillo har det været helt naturligt for os at støtte projektet. Bæredygtighed, naturen og de oplevelser, som man deler i fællesskab, er værdier, der ligger os nært. Udover at støtte projektet økonomisk, har vi doneret træ fra vores fabrik i Hurup, hvor størstedelen af træet er fra Dunlopillo sengeproduktion. I vores dagligdag hos Dunlopillo tænker vi meget på, hvordan vi i dagligdagen kan forvandle affald til noget nyt. Sammenholdt med at vi producerer Dunlopillo senge på fabrikken i Hurup, har vi samtidig valgt Troldefolkefesten for at støtte lokalområdet, og hermed give de lokale familier en mulighed for at tage ud i Hurup skov og nyde naturen på en ny og sjov måde.

Hvor er trolden?
Troldeplaceringen er hemmelig, men tag troldekortet https://trollmap.com/#/@56.4702×11.5416z6.7 med i hånden, og løs de 4 ledetråde ud fra de givne hints, som du finder på stedet. Når du har løst ledetrådene løbende, kan du til sidst komme op og tage et selfie med “Ask fra Ashøj”.

Troldefolkefesten en god skattejagt, hvor du kan tage familien med på tur rundt i hele Danmark. Den eneste måde, hvorpå du finder troldende, er ved at gå på jagt i Troldekortet, og løse gåderne ud fra de givne hints. Kan du mon finde alle ti trolde i Danmark?

Hvem er Thomas Dambo?
Thomas Dambo er en kunstner bosiddende i København. Sammen med hans team af frivillige har de siden 2010 forvandlet affald og genanvendelige materialer til smukke og sjove projekter verden over. Han har startet dette projekt i håb om at inspirere folk til at tænke over hvilket affald, der kan genanvendes.

Fra Dunlopillo ønsker vi alle en god troldejagt!

Læs mere om Thomas Dambo her

Mikkel, Dunlopillo