Kom sovende til lønforhøjelsen

Har du undret dig over, hvorfor du ofte har svært ved at koncentrere dig om dine e-mails og træffe vigtige...

Har du undret dig over, hvorfor du ofte har svært ved at koncentrere dig om dine e-mails og træffe vigtige beslutninger på arbejdet? Falder du ofte i staver foran skærmen, og synes du selv, at du har lidt for mange sygedage? Forklaringen kan være helt enkel: Du sover for lidt.

Om du sover godt og nok betyder rigtig meget for, hvordan du præsterer på dit arbejde. Her kan du læse mere om, hvilken indflydelse ordentlig søvn har på dit arbejdsliv. Din chef vil takke dig for det!

Du bliver mindre syg

Helt konkret betyder det noget for din fysiske tilstedeværelse på arbejdet, om du sover godt. God søvn er en vigtig faktor i forhold til, hvor mange sygedage, du kommer til at tage, for hvis du ikke sover nok, fungerer dit immunforsvar ikke så godt, som det burde. Derfor er du mere modtagelig over for infektioner og sygdomme. Sover du godt, opbygger du det protein, som bekæmper sygdom i din krop. Samme protein er også med til at bekæmpe kræftceller.

Søvnen har også en helbredende effekt, når du er syg. Du har sikkert selv oplevet det, når du er syg, at du sover meget mere. Søvn er både helbredende og forebyggende over for sygdom, så du kan godt sove dig sund og rask, så du får færre sygedage på jobbet.

Du husker og lærer bedre

Du har måske oplevet, at det bliver sværere at huske referater fra møder eller kageordningen, når du ikke har sovet nok. Det har en helt naturlig forklaring. Når du får en god nats søvn, hjælper søvnen din hjerne med at organisere alt det, du har lært, læst og fået at vide i løbet af dagen, så du bedre kan huske det, når du vågner.

Når du sover godt og nok, vil du på den måde have lettere ved at lære nye ting, bl.a. fordi du rent faktisk kan huske dem. Det hænger sammen med, at den gode søvn gør dig i stand til at løse problemer og udfordringer bedre.

Hvis du har et job, der kræver, at du sætter ind i mange nye ting og researcher områder, du ikke kender i forvejen, eller hvis du er begyndt til italiensk, golf eller klarinet, er det en god ide at sove godt. Og hvis du vil huske detaljer og imponere chefen med at citere alle beslutninger fra sidste møde, gælder det om, at du sover ordentligt.

Du træffer bedre beslutninger

Fordi du bedre kan koncentrere dig, er søvn også med til at hjælpe dig til at træffe de gode beslutninger. Hvis du generelt har svært ved at træffe beslutninger og løse problemstillinger og udfordringer, så tag en ekstra time på øjet.

Det hænger sammen med, at du også er mere kreativ i din tænkning og dine løsningsforslag, når du er veludhvilet. Ordentlig søvn gør, at du har overskud til at se de kreative løsninger og få de gode ideer.

Du koncentrerer dig bedre

Når du får sovet ordentligt, bliver det lettere for dig at koncentrere dig i længere perioder dagen efter. Du har sikkert prøvet, at din koncentration forsvinder, når du ikke har sovet nok. Det bliver svært at lytte ordentligt efter og holde koncentrationen til de lange møder.

Din hjerne forbereder sig på den kommende dag, når den sover, så hvis du vil holde hovedet friskt og koncentreret, skal du prioritere en god nats søvn hver nat.

Du performer generelt bedre

Alle de førnævnte områder kan du altså forbedre ved at sove nok. At få den gode søvn spiller en stor rolle i forhold til, om du performer godt på dit arbejde. God søvn gør dig mere produktiv og du løser opgaver hurtigere, reagerer hurtigere og laver færre fejl.

Oveni betyder ordentlig søvn, at du er i bedre humør og har mere overskud. Det vil dine kollegaer takke dig for, især når du bruger overskuddet til at bage kage til kontoret, købe blomster eller huske de andres fødselsdage.

Søvnen er så vigtig, at hvis du blot misser 1-2 timer en enkelt nat, så performer du lige så dårligt, som hvis du slet ikke har sovet. Så husk at lukke øjnene og lade op, og opnå bedre resultater på jobbet ganske enkelt ved at sove godt og nok.

Vil du vide mere om, hvordan du får succes ved at sove nok? Se denne TEDtalk med Arianna Huffington, der fortæller, at søvn bringer dig inspiration, lykke og succes med udgangspunkt i kvinders søvn. Se den her.

Dunlopillo bidrager til dem, der gør en forskel

For Dunlopillo ligger det i vores historie at tage et hensyn til naturen og miljøet i produktionen af den kendte Dunlopillo kvalitet. Derfor er det væsentligt for os at bidrage til de organisationer, der deler vores værdisæt, og som gør en forskel.